Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/e/6/sunnmatlyst.no/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Karbonader med spinat

Dette ble noen smakfulle og gode karbonader. Spinat er en virkelig supergrønnsak, full av kostfiber, vitamin A, B-vitaminet folat, vitamin C, vitamin K og kalium. Spinat kan en bruke og putte i mye forskjellig, som her karbonader. Disse inneholder 112 kcal pr. 100 g.

 

 

Ingredienser

  • 400 g Karbonadedeig
  • 400 g Kjøttdeig av kylling og kalkun
  • 130 g Spinat
  • 2 Egg
  • 3 fedd Hvitløk
  • Krydder: spisskummen, løkpulver, oregano, paprikakrydder, salt og pepper

 

 

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 220 grader og gjør klar stekebrettet med bakepapir.
  2. Hakk spinaten i små biter og press/hakk hvitløken.
  3. Bland sammen alle ingrediensene, en blander best med hendene.
  4. Legg 2-3 SS (pr. stk.) av karbonadedeigen på brettet og trykk/form med en gaffel.
  5. Stek i midterste rille i ca. 15 minutter. Ta ut brettet og legg karbonadene over på en rist.
  6. Still ovnen over på grill og stek karbonadene videre i 5 minutter (eller til de får brunere farge). Snu dem og gjør det samme på andre side.

Author: Christi Tingbø

Jeg heter Christi og bor i Egersund sammen med min samboer og våre to barn. Etter en livsstils endring har jeg brukt mye tid på å utforske og eksperimentere med ulike råvarer og oppskrifter. Jeg liker god mat, jeg liker å lage mat, og jeg elske å lage en sunn og god matopplevelse. Her kan du finne oppskrifter som er sunne, gode og kan spises med god samvittighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *