Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/e/6/sunnmatlyst.no/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Karrisuppe med eple og kylling

Dette er en enkel suppe som smaker kjempe godt. Den er mager, næringsrik og gir en god metthetsfølelse. Eplene gir en god sødme til suppen og passer perfekt til karrismaken. Denne karrisuppen med epler (uten kylling) inneholder bare 21 kcal pr. 100 g og gir 3 – 4 porsjoner.  

 

Ingredienser

  • 1 L Vann
  • 2 Hønsebuljong
  • 100 g (1) Rødløk
  • 2 fedd Hvitløk
  • ½ – 1 ts fersk eller tørket chili
  • ½ – 1 ts fersk eller tørket (krydder) ingefær
  • 1 – 2 ts Karrikrydder
  • 300 g Gulrøtter
  • 200 g Lett kokosmelk
  • 3 Kyllingfilet
  • 150 g (2) Røde epler
  • Krydder: salt, pepper, koriander (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

  1. Skjær løken og gulrøttene i mindre biter.
  2. Kok opp ca. 1 dl vann og bland inn hønsebuljongen.
  3. Tilsett løk og presset/hakket hvitløk og la det surre et par minutter.
  4. Bland inn chili, ingefær og karrikrydder, la det surre videre noen minutter.
  5. Ha i gulrøttene og hell i resten av vannet. La det småkoke i ca. 15 minutter, til gulrøttene er møre.
  6. Bruk en stavmikser og kjør suppen klumpfri. Bland inn kokosmelken.
  7. Skjær kyllingen i små biter og ha dem i suppen. Kok vider i 10 – 15 minutter (sjekk om kyllingen er fin).
  8. Skjær eplene i terninger og tilsett suppen.
  9. Smak til med krydder.

♥Server gjerne suppen med hjemmelaget sunne Nanbrød, oppskriften finner du her.

Author: Christi Tingbø

Jeg heter Christi og bor i Egersund sammen med min samboer og våre to barn. Etter en livsstils endring har jeg brukt mye tid på å utforske og eksperimentere med ulike råvarer og oppskrifter. Jeg liker god mat, jeg liker å lage mat, og jeg elske å lage en sunn og god matopplevelse. Her kan du finne oppskrifter som er sunne, gode og kan spises med god samvittighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *