Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/e/6/sunnmatlyst.no/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Karrisuppe med scampi

Den suppen passer godt til fastedager eller andre dager en vil ha noe sunt og godt. Suppen inneholder bare 19 kcal pr. 100 g og 28 kcal pr. 100 g med scampi. For å få en kremet og tykk konsistens er den laget på blomkål. Men karri smaken kommer godt frem. Hele oppskriften (med scampi) inneholder 666 kcal og gir 2 store porsjoner eller 3 mindre porsjoner hvis en vil ha noe ved siden av.

 

Ingredienser

  • 700 g (ca. 1 1/2) Blomkål
  • 100 g (ca.12) Finhakket løk
  • 9 dl vann
  • 2 stk. hønsebuljongterning
  • 2 dl E-lettmelk
  • 100 g Gulrot
  • salt
  • pepper
  • 1 ts Karrikrydder
  • 20 g Brelett smør
  • 400 g Scampi

 

Fremgangsmåte

  1. Rens blomkål og del i mindre buketter.
  2. Kok opp vannet og buljongen og ha i blomkålbuketter, løk og melk. Kok opp og la det koke til grønnsakene er møre.
  3. Kjør grønnsakene jevn med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
  4. Hell suppen i en bolle og smelt smøret i gryten.
  5. Tilsett karrikrydder og la det frese en liten stund. Tilsett litt vann mens du blander godt.
  6. Hell i blomkålsuppen og bland godt. Tilsett mer vann hvis det trengs.
  7. Hakk gulrøttene i små biter og la dem koke i 5 minutter i suppen.
  8. Ta halene av scampiene (jeg har brukt ferdig kokte, frosne der pakken sier 400g. Uten halene blir det 350 g) og legg dem i suppen. Kok i 1 – 2 minutter så scampien blir varme.

Author: Christi Tingbø

Jeg heter Christi og bor i Egersund sammen med min samboer og våre to barn. Etter en livsstils endring har jeg brukt mye tid på å utforske og eksperimentere med ulike råvarer og oppskrifter. Jeg liker god mat, jeg liker å lage mat, og jeg elske å lage en sunn og god matopplevelse. Her kan du finne oppskrifter som er sunne, gode og kan spises med god samvittighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *