Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/e/6/sunnmatlyst.no/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Klar grønnsakssuppe med Tandooriboller

Dette er nok favoritt grønnsakssuppen min. De små tandooribollene setter en kjempe god smak på suppen og er absolutt til å anbefale. En sunn og næringsrik suppe som metter 3 – 4 mager. Suppen inneholder 36 kcal pr. 100 g.

Ingredienser

  • 400 g Kjøttdeig av kylling/kalkun
  • 1 Egg
  • Krydder: ½ ts hvitløkspulver, ½ ts løkpulver, 1 – 1 ½ ts Tandoori krydder, litt salt og pepper

♥♥♥♥

  • 1 ½ L Vann
  • 3 Buljonger (jeg foretrekker okse, men hønse og grønnsaksbuljong fungerer også bra)
  • 200 g Gulrøtter
  • 350 g Poteter
  • 300 g Kålrabi
  • 80 g Purreløk

Fremgangsmåte

  1. Bland sammen kjøttdeig av kylling/kalkun med ett egg og krydder. Et tips er å bruke en plastpose til hanske, da får du blandet deigen godt sammen med resten. Sett deigen til side.
  2. Skrell og skjær alle grønnsakene opp i passe biter og sett til side.
  3. Kok opp vannet og bland inn buljongen.
  4. Ha deigen i en plastpose og klipp et hull i enden av posen. Press små boller ut, kutt dem med en kniv og la dem «falle» i det kokende vannet. Når alle bollene er i vannet skrus varmen ned.
  5. Ha alle grønnsakene i gryta og la det småkoke til grønnsakene er møre, ca. 15 – 20 minutter.
  6. Smak til med salt og pepper.

Author: Christi Tingbø

Jeg heter Christi og bor i Egersund sammen med min samboer og våre to barn. Etter en livsstils endring har jeg brukt mye tid på å utforske og eksperimentere med ulike råvarer og oppskrifter. Jeg liker god mat, jeg liker å lage mat, og jeg elske å lage en sunn og god matopplevelse. Her kan du finne oppskrifter som er sunne, gode og kan spises med god samvittighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *