Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/e/6/sunnmatlyst.no/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Kylling og brokkoli chop suey

Glad i kinesisk mat? Her er en sunn og næringsrik variant av chop suey. Mange gode smaker, enkel å lage, lite kalorier og full av vitaminer.

 

Ingredienser

  • 6 dl Vann
  • 1 Hønsebuljong
  • 2 – 3 fedd Hvitløk
  • 380 g (2) Kyllingfilet
  • 3 SS Soyasaus (kikoman)
  • 3 SS Østerssaus (oyster sauce) (kan sløyfes)
  • 2 ts Sukrin (eller annen søtning)
  • 250 g (1) Brokkoli
  • 100 g (1 stor) Gulrot
  • 140 g (1 boks) Vannkastanjer
  • 2 ½ ts Maisenna
  • Noen dråper sukkerkulør (kan sløyfes)
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Hell 2 dl vann i en wok eller stor panne. La det få et oppkok og bland inn buljongen.
  2. Press hvitløken i kraften og la det småkoke et par minutter.
  3. Skjær kyllingen i mindre biter og ha i woken. La det småkoke i ca. 8 – 10 minutter.
  4. Ha i soyasaus, østerssaus, sukrin og 3 dl vann.
  5. Skjær brokkolien i buketter og gulroten i tynne skiver. Ha det i woken og la det småkoke i ca. 10 minutter (til grønnsakene er møre).
  6. Ha maisenna og 1 dl vann i en shaker, rist det klumpfritt og ha i woken. Bland godt og la sausen tykne.
  7. Ha i noen dråper sukkerkulør om du ønsker en mørkere farge på sausen og smak til med salt og pepper.

  • Har du frisk ingefær, tilsett et par ts, det smaker kjempegodt.
  • Server gjerne med ris eller nudler. Ønsker du en super sunn variant, gjør som jeg og lag nudler av squash.
  • Nudler av squash: Hvordan man lager nudlene er alt etter hva man har av kjøkkenredskap. Jeg har et redskap som man «snurrer» ut nudler/spagetti strimler. Hvis du ikke har det kan man også skjære tynne strimler med en kniv. Squash inneholder mye vann og det skal lite til før den blir slapp og vassen. Et råd er å varme opp en tørr stekepanne. Legg strimlene i, rør underveis og akkurat i det du ser vesken begynner å sive ut tar du dem ut av pannen. Klar til servering. Ikke tilsett salt under stekingen, dette er med på å slippe ut mere veske, men man kan krydre med andre typer krydder.

Author: Christi Tingbø

Jeg heter Christi og bor i Egersund sammen med min samboer og våre to barn. Etter en livsstils endring har jeg brukt mye tid på å utforske og eksperimentere med ulike råvarer og oppskrifter. Jeg liker god mat, jeg liker å lage mat, og jeg elske å lage en sunn og god matopplevelse. Her kan du finne oppskrifter som er sunne, gode og kan spises med god samvittighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *