Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/e/6/sunnmatlyst.no/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Kylling og brokkoliform med ostesaus

SONY DSC

En god, mektig og næringsrik rett som falt i smak hos både store og små her i huset. Et middagstips til deg som er glad i retter i form, toppet med ost, men fremdeles sunn og mager. Retten inneholder 101 kcal pr. 100 g.

 

SONY DSC

 

Ingredienser

 • 600 g Kyllingfilet
 • 525 g (2) Brokkoli
 • 125 g Ris (ikke kokt, 350 g ferdig kokt)
 • 35 g Brelett
 • 30 g Hvetemel
 • 1 fedd Hvitløk
 • 5 dl E-lettmelk
 • 50 g Mager skinkeost
 • 150 g Lett-ost
 • Krydder: Paprikakrydder, hvitløkspulver, løkpulver, muskat, salt og pepper

 

SONY DSC

 

Fremgangsmåte

 1. Sett stekeovnen på 200 grader. Skjær kyllingen i mindre biter og brokkolien i buketter. Krydre kyllingen med paprikakrydder, hvitløkspulver, løkpulver, salt og pepper. Legg kyllingen og brokkolien i en ildfast form og stek i midterste rille i ca. 20 minutter. SONY DSC
 2. Kok risen som henvist på pakken (jeg brukte ris i pose, en pose er 125 g) og sett til side.
 3. Lag sausen:

*Smelt smøret på middels varme i en passe stor gryte og press hvitløken i (er det form varmt blir dette smøret vanskelig å jobbe med).

*Visp inn ca. 1/3 av melet og spe på med 1 dl av melken. Ha i resten av melet, kan være lurt å bruke en liten sil, eller strø over litt og litt mel mens du visper raskt.

*Ha i resten av melken og mager skinkeost, visp godt til en klumpfri saus.

*Skru opp varmen og la det få et oppkok. Skru ned varmen og la det stå å småkoke i 10 – 15 minutter.

*Husk å røre innimellom (Brelett smør inneholder langt mindre kalorier enn andre typer smør, men er vanskeligere å jobbe med når en lager saus, derfor denne metoden).

* Smak til med muskat, salt og pepper.

 1. Ta formen ut av ovnen når kyllingen er ferdig stekt. Bland inn risen og sausen og strø over ost på toppen. Stett den inn i ovnen igjen og stek videre i ca. 10 minutter eller til osten har smeltet.
 2. La den stå å hvile i 5 – 10 minutter.

 

SONY DSC

Author: Christi Tingbø

Jeg heter Christi og bor i Egersund sammen med min samboer og våre to barn. Etter en livsstils endring har jeg brukt mye tid på å utforske og eksperimentere med ulike råvarer og oppskrifter. Jeg liker god mat, jeg liker å lage mat, og jeg elske å lage en sunn og god matopplevelse. Her kan du finne oppskrifter som er sunne, gode og kan spises med god samvittighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *