Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/e/6/sunnmatlyst.no/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Kyllingfrikassé

Frikassé er en norsk tradisjonsrett, vanligvis laget på lam eller høns. Bruker en kylling (filet) tar det mye kortere tid og det smaker fortsatt kjempe godt 😉 Her har jeg laget en mager, næringsrik og smakfull utgave av retten.  

 

Til 4 personer

 

Ingredienser

  • 2 liter Vann
  • 2 Hønsebuljong
  • 700 g Kyllingfilet
  • 400 g (4 store) Gulrøtter
  • 400 g (1 liten) Kålrabi
  • 100 g (1) Rødløk
  • 60 g Brelett smør (eller annen type smør om du foretrekker det)
  • 60 g Hvetemel
  • En neve Persille
  • Salt og pepper

 

  • NB! 1 liter av kraften brukes til sausen

 

 

Fremgangsmåte

  1. Skjær opp gulrøtter, kålrabi og kyllingen i medium store terninger. Løken skjæres i små biter.
  2. Kok opp 2 liter vann og rør inn hønsebuljongen. Ha i grønnsakene og kyllingen. La det småkoke i ca. 20 minutter.
  3. Sil ut grønnsakene og kyllingen fra kraften, ta vare på 1 liter av kraften.
  4. Smelt smøret i gryta på middels varme, ha i halvparten av melet og bland godt. Bland raskt inn ca. 2 dl av kraften, pass på og rør ut alle klumpene. Ha i resten av melet, bland godt og ha i resten av kraften (bruker du flytende smør eller margarin blandes alt melet inn samtidig i det smeltede smøret, etterpå sper du på med kraften).
  5. La det småkoke i 5 – 10 minutter, smak til med salt og pepper. Hakk persillen i småbiter og ha i sausen.
  6. Ha i grønnsakene og kyllingen, la det småkoke i ca. 10 minutter.
  7. Server gjerne med kokte poteter.

 

 

  • NB! Kaloriinnholdet i denne retten blir vanskelig å beregne, da det kommer helt an på hvor mye man har av de forskjellige ingrediensene, men her kommer mine utregninger 🙂

Kyllingfrikase: 65 kcal pr. 100 g

Saus: 40 kcal pr. 100 g

Kylling: 123 kcal pr. 100 g

Gulrot: 36 kcal pr. 100 g

Kålrabi: 35 kcal pr. 100 g

Author: Christi Tingbø

Jeg heter Christi og bor i Egersund sammen med min samboer og våre to barn. Etter en livsstils endring har jeg brukt mye tid på å utforske og eksperimentere med ulike råvarer og oppskrifter. Jeg liker god mat, jeg liker å lage mat, og jeg elske å lage en sunn og god matopplevelse. Her kan du finne oppskrifter som er sunne, gode og kan spises med god samvittighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *