Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/e/6/sunnmatlyst.no/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Kyllingfylte grove pannekaker

Pannekaker kan brukes til så mangt og kan lages i mange ulike varianter. Her har jeg fylt dem med kylling, grønnsaker, pizzasaus og ost, rullet dem sammen og lagt dem i en form. Det smakte veldig godt og var utrolig mektig. Pannekakene er grove, sunne og inneholder 118 kcal pr. 100 g. Disse kan også brukes som tortillalefser til tacoen, eller som et vanlig pannekakemåltid. En kan fylle pannekakene med alt mulig godt, men disse kyllingfylte pannekakene inneholder 106 kcal pr. 100 g.

 

Ingredienser til pannekakene

  • 3 Egg
  • 100 g Sammalt hvetemel, fin
  • 80 g Byggmel
  • 5 dl E-lettmelk
  • 1 ts Salt

 

Fremgangsmåte

  1.  Pisk eggene samme og tilsett byggmelet.
  2. Tilsett halvdelen av melken og bland inn sammalt hvetemel og salt.
  3. Rør inn det siste av melken og bland til en klumpfri røre.
  4. La den stå og hvile i 15 – 20 minutter.
  5. Jeg bruker formfett når jeg steker pannekakene, noe må en bruke, hvis ikke vil det sette seg fast i stekepannen. Jeg fikk 9 pannekaker ut av røren.

 

 

Ingredienser til fyllet

  •  400 g (2-3) Kyllingfilet
  • 100 g (1/2) Rødløk
  • 1 boks Mais
  • 50 g Jalapeno (kan sløyfes)
  • 1 boks (400g) Pizzasaus, jeg brukte denne

  • 150 g Mager ost
  • Krydder: paprikakrydder, løkpulver, hvitløkspulver, salt og pepper

 

Fremgangsmåte

  1.  Sett stekeovnen på 220 grader.
  2. Skjær kyllingen i små biter og legg dem i en ildfast form. Krydre med ønsket krydder, bland godt og sett formen i midterste hylle i 15 – 20 minutter (lurt å gjøre mens pannekakene steker).
  3. Skjær løk og jalapeno i små biter. Ha alle ingrediensene (ikke osten) i den ildfaste formen (med kyllingen) og bland det godt sammen (ikke skru av ovnen).
  4. Legg 2 – 3 SS fyll på hver pannekake og strø over litt ost, spar litt ost til topping (se bildene for hvordan jeg fyller og bretter dem).
  5. Legg de fylte pannekakene i en stor ildfast form etter hvert som de er ferdig. Strø over resten av osten og sett i ovnen i ca. 15 minutter.
  • Smaker kjempegodt med frisk salat til.

Author: Christi Tingbø

Jeg heter Christi og bor i Egersund sammen med min samboer og våre to barn. Etter en livsstils endring har jeg brukt mye tid på å utforske og eksperimentere med ulike råvarer og oppskrifter. Jeg liker god mat, jeg liker å lage mat, og jeg elske å lage en sunn og god matopplevelse. Her kan du finne oppskrifter som er sunne, gode og kan spises med god samvittighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *