Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/e/6/sunnmatlyst.no/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Laks og pasta med spinatpesto

SONY DSC

Pesto er en italiensk saus og lages i mange ulike varianter. Sausen brukes ofte til brød og pasta, men kan også brukes som smaksforsterker i et mangfold av retter. En av de vanligste variantene, den genovesiske pestoen er laget av basilikum, olje, hvitløk, pinjekjerner og parmesan. Veldig godt, men masse kalorier. Her har jeg laget en mager og god pesto der hovedingrediensen er spinat. Den er tykk og smakfull, akkurat som pesto skal være. I tillegg er den sunn og inneholder lite kalorier, bare 58 kcal pr. 100 g (over 400 kcal mindre pr. 100 g enn dem man kjøper). Her sammen med ovnsbakt laks og fersk pasta, naaammm………

 

SONY DSC

 

 • Laks kan tilberedes på mange måter. Jeg gjorde det på en enkel og grei måte. Jeg krydret med salt og pepper og stekte den i ovnen på 220 grader i ca. 20 minutter. Laks inneholder 224 kcal pr. 100 g.

 

 • Pasta er ikke det sunneste alternativet og inneholder ofte mye kalorier. Velger man fersk pasta kan en finne ulike typer som inneholder langt mindre kalorier, slik som denne: Fersk italiensk pasta, tagliatelle. Den inneholder 183 kcal pr. 100 g (i motsetning til andre som inneholder over 300 kcal pr. 100 g).
 • SONY DSC

 

Ingredienser til spinatpesto

 • 1 dl E-lettmelk
 • 200 g Spinat (frossen)
 • 2 fedd Hvitløk
 • 50 g Lett rømme
 • 30 g Lett ost
 • 14 blader Basilikum (frisk)
 • Salt og pepper

 

SONY DSC

 

Fremgangsmåte

 1. Krydre laksen med ønsket krydder og stek den i ovnen på 220 grader i ca. 20 minutter.
 2. I en liten gryte varmer du opp 1 dl melk, når det har begynt å småkoke tilsettes den frosne spinaten. Rør i gryta mens spinaten tines i melken.
 3. Press 2 fedd med hvitløk i gryta og la det småkoke et par minutter.
 4. Ha spinatblandingen i en blender og tilsett rømmen. Kjør sammen til pestoen er fri for klumper (ca. 5 minutter på medium hastighet)
 5. Kok pastaen som henvist på pakken.
 6. Ha spinatblandingen over i gryta igjen og tilsett osten. Rør mens osten smelter inn i pestoen. La pestoen småkoke i 5 minutter, smak til med salt og pepper.
 7. Jeg blandet mesteparten av pestoen inn i pastaen og hadde litt over laksen.

 

 • NB! Denne retten falt like godt i smak hos de små som hos de store 😉

 

SONY DSC

Author: Christi Tingbø

Jeg heter Christi og bor i Egersund sammen med min samboer og våre to barn. Etter en livsstils endring har jeg brukt mye tid på å utforske og eksperimentere med ulike råvarer og oppskrifter. Jeg liker god mat, jeg liker å lage mat, og jeg elske å lage en sunn og god matopplevelse. Her kan du finne oppskrifter som er sunne, gode og kan spises med god samvittighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *