Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/e/6/sunnmatlyst.no/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Lakselasagne med spinat

En annen vri på lasagne hitten. En god måte å bruke fisk på. Denne retten ble veldig god, de små likte den også. Den har en fyldig og kremet smak og gir en god metthetsfølelse. Her har jeg brukt speltlomper og ikke lasagneplater (det fungerer veldig bra). Den hvite sausen er tilberedt på en litt annen måte enn normalt, rett og slett for å få ned kaloriinnholdet. Er en ikke så opptatt av kaloriene kan en selvfølgelig lage hvit saus på den vanlige måten. Denne retten inneholder 131 kcal pr. 100 g.

 

Ingredienser

 • 500 g Laks
 • 100 g Spinat
 • 7 dl E-lett melk
 • 30 g Brelett smør
 • 15 g Hvetemel
 • 20 g Maisenna
 • 25 g Vårløk
 • 1 pk Speltlomper (8 stk)
 • 100 g Lett ost
 • Krydder: salt, pepper og muskat

 

Fremgangsmåte

 1. Sett ovnen på 200 grader.
 2. Rens spinaten for stilker, skyld og rist, hakk opp i mindre biter og sett til side.

Sausen:

 1. Smelt smøret i en gryte, ta gryta av pannen og tilsett melet. Her må det vispes kraftig mens du sper med litt av melken. Visp til klumpfri og sett over komfyren igjen.
 2. Spe på med resten av melken og la det få et oppkok før du skur ned varmen til middels/lav. Når det har begynt å koke visp inn maisenna (jeg bruker en liten sil så det ikke skal klumpe seg), visp kraftig ut alle klumper og la det småkoke i 5 – 10 minutter, pass på å røre i gryten innimellom.
 3. Smak til med salt, pepper og muskat. Ha i spinaten og la sausen småkoke i noen minutter til.

 

Lasagne:

 1. Skjær laksen i terninger og vårløken i skriver.
 2. I en ildfast form begynner du med et tynt lag av sausen, legg over 1/3 av laksen og vårløken. Legg på 3 av speltlompene. Gjør det samme en ganger til. Det øverste laget dekker du først med saus, laks og vårløk, avslutt med 4 speltlomper.
 3. Strø over osten og stek midt i ovnen i ca. 20 minutter. 

 

 

 

Author: Christi Tingbø

Jeg heter Christi og bor i Egersund sammen med min samboer og våre to barn. Etter en livsstils endring har jeg brukt mye tid på å utforske og eksperimentere med ulike råvarer og oppskrifter. Jeg liker god mat, jeg liker å lage mat, og jeg elske å lage en sunn og god matopplevelse. Her kan du finne oppskrifter som er sunne, gode og kan spises med god samvittighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *