Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/e/6/sunnmatlyst.no/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Millionbøf

SONY DSC

En dansk tradisjonsrett som jeg har vært så heldig å få servert av min danske svigermor. Retten lages på ulike måter, men navnet millionbøf (biff) kommer av at kjøttet er hakket opp i mange små biter. Dette er en god og enkel rett som faller i smak hos både store og små. Her har jeg laget retten mager og servert den med blomkål og potetpure’.

Millionbøf: 64 kcal pr. 100 g

Blomkål og potetpure’: 46 kcal pr. 100 g

 

Ingredienser Millionbøf

  • 400 g Karbonadedeig
  • 120 g (1) Løk
  • 1 fedd Hvitløk
  • 1 Kjøttbuljong
  • 5 ½ dl Vann
  • 30 g (2 SS) Hvetemel
  • Krydder: paprikakrydder, hvitløkspulver, salt og pepper
  • Sukkerkulør

 

SONY DSC

 

Fremgangsmåte Millionbøf

  1. I en gryte hakker og steker du karbonadedeigen gylden brun. Hakk løken i små biter, press hvitløken og ha i gryten. La det surre i 5 minutter. Smak til med krydder.
  2. Skubb kjøttet litt til side så du får plass til å blande ut kjøttbuljongen med litt vann. Ha 1 dl vann i gryten (der du har skubbet vekk kjøttet) og rør ut buljongen i vannet. Bland det sammen med resten i gryten.
  3. Ha i 2 dl vann, bland og la det stå og småkoke i 20 minutter (lag blomkål og potetpure’, se under).
  4. I en shaker blander du mel og 1 dl vann, rist godt så du får ut alle klumpene. Hell det i gryten og la det tykne. Hell i resten av vannet, 1 ½ dl og la det småkoke i 5 – 10 minutter.
  5. Smak til med krydder og tilsett noen dråper sukkerkulør om du ønsker en mørkere farge på sausen (jeg hadde 6 dråper i min).

 

SONY DSC

 

Ingredienser blomkål og potetpure’

  • 350 g (1) Blomkål
  • 350 g Poteter (skrelte)
  • ½ dl E-lett melk
  • Krydder: Hvitløkspulver, salt og pepper

 

SONY DSC

 

Fremgangsmåte blomkål og potetpure’

  1. Skrell, rens og skjær potetene og blomkålet i mindre biter.
  2. Ha det i en gryte og dekk med vann. La det få et oppkok, skru ned varmen og småkok til alt er mørt.
  3. Hell ut vannet, ha i melken og bruk en stavmikser til å lage en glatt og fin pure’.
  4. Smak til med krydder.

SONY DSC

Author: Christi Tingbø

Jeg heter Christi og bor i Egersund sammen med min samboer og våre to barn. Etter en livsstils endring har jeg brukt mye tid på å utforske og eksperimentere med ulike råvarer og oppskrifter. Jeg liker god mat, jeg liker å lage mat, og jeg elske å lage en sunn og god matopplevelse. Her kan du finne oppskrifter som er sunne, gode og kan spises med god samvittighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *