Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/e/6/sunnmatlyst.no/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Mini Paier

Disse søte små mini paiene er fylt med masse proteiner og vitaminer. Sunne er de, så man kan med god samvittighet spise dem til hverdags, men passer også ypperlig til helgekosen. Til tapas bordet er de absolutt en vinner. Mini paiene inneholder ca. 110 kcal pr. stk. etter denne oppskriften, men her er det bare å bruke fantasien og fylle dem med det en liker og har i kjøleskapet. Dette er ei stor oppskrift som ga 20 små paier, nok til 4 – 5 personer (eller rester i matpakken).

 

 

Ingredienser

  • 600 g Karbonadedeig
  • 120 g (1/2) Rødløk
  • 2 fedd Hvitløk
  • Krydder: paprikakrydder, løkpulver, hvitløkspulver, oregano, salt og pepper
  • 100 g (2 store) Sjampinjong
  • 100 g (1/2) Rød paprika
  • 1 boks Mais
  • 1 boks (400 g) Pizzasaus
  • 1 boks (400g) Govhakkede tomater
  • 150 g Lett ost
  • 20 stk. Speltlomper

 

 

Fremgangsmåte

  1.  Skjær rødløk, sjampinjong og paprika i små terninger.
  2. Hakk opp og stek karbonadedeigen i en stor gryte.
  3. Ha i løken og presset hvitløk og la det surret et par minutter. Ha i ønsket krydder.
  4. Tilsett sjampinjong og paprika, surr videre 4 – 5 minutter.
  5. Hell i pizzasaus, hakkede tomater og mais, la det småkoke i 15 – 20 minutter på svak varme. Sett ovnen på 225 grader.
  6. Mens gryta står, gjør du klar speltlompene. Jeg brukte en skål til å tykke ut passe store sirkler (glass og kopp ble for lite). Trykk ut 20 stk. og legg dem i muffinsbrett (kan være lurt å spraye dem litt med formfett, det gjorde ikke jeg og måtte lirke dem opp med gaffel etterpå, satt litt fast). Trykk de overflødige kantene inn. NB! Forslag til hva du kan gjøre med alle restene fra lompene står lenger nede.
  7. Fyll alle «lompekoppene» med 2 SS fyll og strø litt ost på toppen. Stek dem på midterste rille i ca. 10 minutter.

 

  • TIPS! Det blir mye speltlomper til overs og det er alt for dumt å kaste dem. Jeg laget spelt chips fra mine rester, oppskriften på det finner du her. Du kan også bruke restene til lasagne, jeg har tidligere brukt lompene til en lakselasagne, oppskriften finner du her. Lompene kan erstatte lasagneplatene i alle typer lasagne. En kan oppbevare dem i en pose et par dager, eller fryse dem til en annen anledning.

 

Author: Christi Tingbø

Jeg heter Christi og bor i Egersund sammen med min samboer og våre to barn. Etter en livsstils endring har jeg brukt mye tid på å utforske og eksperimentere med ulike råvarer og oppskrifter. Jeg liker god mat, jeg liker å lage mat, og jeg elske å lage en sunn og god matopplevelse. Her kan du finne oppskrifter som er sunne, gode og kan spises med god samvittighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *