Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/e/6/sunnmatlyst.no/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Næringsrik pizza med kylling

Pizza trenger ikke være usunn junkfood. Denne pizzaen er rik på fiber, vitaminer og proteiner, rett og slett en næringsrik pizza :o) I tillegg inneholder den langt mindre kalorier enn pizza normalt sett gjør. Jeg har valgt å ha tynn bunn og mye fyll, som gjør den ekstra mektig.

♥ NB! Ut av denne oppskriften laget jeg to tynne langpanne bunner. Man kan fint lage en tykk, men da må den også stekes lenger. Man kan halvere oppskriften hvis du vil lage en tynn pizzabunn, eller steke den andre bunnen i ca. 5 minutter og fryse den ned til en annen gang.

Ingredienser pizzabunn

  • 200 g Siktet rugmel
  • 200 g Fibramel
  • 150 g Siktet hvetemel
  • 50 g Havregryn
  • 1 pk Fersk/tørr gjær
  • 1 SS Sukrin
  • 2 ½ – 3 dl Vann
  • 1 ts Salt
  • 1 ts Oregano

Ingredienser pizzafyll (1 pizza)

  • 2 Kyllingfilet
  • Krydder: Kajennepepper, paprikakrydder, løkpulver, hvitløkspulver
  • 1 ts Nøytral olje
  • Pizzasaus
  • 3 – 4 Sjampinjonger
  • ⅓ Rødløk
  • ½ Paprika
  • 150 g Lett ost
  • Oregano og pizzakrydder

Fremgangsmåte

  1. Bland sammen alle meltypene + salt og oregano i en bakebolle. Varm vannet til ca. 37 grader og bland inn gjær og sukrin.
  2. Elt sammen det tørre med gjærblandingen. Kjør det i kjøkkenmaskinen en god stund (5 – 10 minutter). Deigen skal være på grensen til seig, men skal ikke henge igjen i bollen. Blir den for seig, tilsett litt mer mel.
  3. Dekk bollen med plastfolie eller et klede og sett den til heving et lunt (litt varmt) sted. La deigen heve i 45 – 60 minutter.
  4. Skjær kyllingen i små biter. I en bolle blander du 1 ts med olje sammen med krydder (forslag nevnt over). Ha i kyllingbitene og bland det godt sammen, la alle bitene få litt krydder.
  5. Varm opp en stekepanne og senk varmen litt. Stek kyllingbitene. Bitene blir fort gjennomstekt, så pass på at du ikke steker dem for lenge. Da blir de fort tørre når de skal i ovnen senere.
  6. Skjær opp grønnsakene i ønsket form og størrelse og sett til side. Forvarm ovnen til 220 grader.
  7. Del deigen i to like deler hvis du ønsker to tynne bunner. Begynn med å trykke den litt ut med hendene. Legg deigen over på et bakepapir og kjevle ut så den nesten dekker papiret. Dra den over på et stekebrett og ha på fyllet. Fordel osten på toppen og strø over litt krydder.
  8. Sett den inn i midterste rille i 10 – 15 minutter. Har du tykk bunn må den nok stå opp til 20 minutter.

Author: Christi Tingbø

Jeg heter Christi og bor i Egersund sammen med min samboer og våre to barn. Etter en livsstils endring har jeg brukt mye tid på å utforske og eksperimentere med ulike råvarer og oppskrifter. Jeg liker god mat, jeg liker å lage mat, og jeg elske å lage en sunn og god matopplevelse. Her kan du finne oppskrifter som er sunne, gode og kan spises med god samvittighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *