Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/e/6/sunnmatlyst.no/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Potet lasagne

Vi elsker lasagne og var noe vi spiste ofte i helgene før i tiden. De deilige pastaplatene med den gode kjøttsausen, dekket med ost på toppen. Jeg måtte finne en måte å gjenskape denne retten, men med mye mindre kalorier. Lasagne inneholder vanligvis mye kalorier og pastaplatene må nok ta på seg mye av skylden for det. Ved å bytte ut lasagneplatene med noe annet sparer en mange kalorier, det var da denne retten kom til meg. En vanlig (ferdig-pakke) lasagne inneholder rundt 170 kcal pr. 100 g, og det er uten ost. Denne retten inneholder 74 kcal pr. 100 g, og det er med ost. Og en ting til…..den smakte kjempegodt.

 

 

Ingredienser:

  • 40 g Brelett smør
  • 70 g Tomatpure`
  • 1 stk Kjøttbuljong
  • 5 dl Vann
  • 25 g Hvetemel
  • 2 Bokser (800 g) Hakkede tomater
  • 660 g Poteter
  • 400 g Karbonadedeig
  • 80 g Løk
  • 1 boks (200g) Mais
  • 130 g Norvegia ost

 

 

Fremgangsmåte:

  1. Sett ovnen på 225 C
  2. Hakk løken og stek den sammen med karbonadedeigen. Sett til sides.
  3. Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver, legg dem i en bolle med kaldt vann til senere.
  4. I en stor gryte smelt brelett smør (jeg bruker dette smøret siden det inneholder mye mindre kalorier en stekes mør), Smøret kommer til å frese mer enn andre typer smør, så nå er det viktig å jobbe fort.
  5. Bland inn kjøttbuljongen, deretter halvparten av hvetemelet, spe inn med 2 dl vann. Rør fort til det ikke er mere klumper.
  6. Tilsett tomatpure`.
  7. Bland i resten av hvetemelet og resten av vannet. Rør godt til den er fri for klumper.
  8. Hell i 2 bokser med hakkede tomater og tilsett valgfritt krydder. Jeg brukte salt, pepper, hvitløkspulver, løkpulver, paprikakrydder og oregano.
  9. Tilsett karbonadedeigen, løken og maisen.
  10. La den koke i 10 – 15 minutter
  11. I en stor ildfast form legg saus og poteter lagvis. Begynn og avslutt med sausen. Jeg fikk 3 potetlag.
  12. Stek midt i ovnen i 35- 40 min.
  13. Ta formen ut og legg på osten, stek videre i 10 min.
  14. Den må hvile noen minutter før den er klar til å spises.

Author: Christi Tingbø

Jeg heter Christi og bor i Egersund sammen med min samboer og våre to barn. Etter en livsstils endring har jeg brukt mye tid på å utforske og eksperimentere med ulike råvarer og oppskrifter. Jeg liker god mat, jeg liker å lage mat, og jeg elske å lage en sunn og god matopplevelse. Her kan du finne oppskrifter som er sunne, gode og kan spises med god samvittighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *