Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/e/6/sunnmatlyst.no/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Sloppy Joe

SONY DSC

En kjempegod rett som stammer fra USA, der kvernet kjøtt og deilig tomatsaus blir servert i hamburgerbrød. Litt søl må man regne med, men kniv og gaffel er absolutt lov 😉 Her har jeg laget en magrere variant der kaloriinnholdet er 70 kcal pr. 100 g.

 

Ingredienser

  • 600 g Karbonadedeig
  • 1 SS Olivenolje
  • 180 g (2 store) Gulrøtter
  • 130 g (1) Rødløk
  • 2 fedd Hvitløk
  • 30 g (3 ts) Tomatpure
  • 600 g (1 ½ boks) Hakkede/hele hermetiske tomater
  • 1 SS Worcestershire saus
  • 1 SS Rødvinseddik (kan sløyfes)
  • 1 ½ SS Sukrin gold
  • Krydder: Timian, salt og pepper

 

  • Hamburgerbrød

 

SONY DSC

 

Fremgangsmåte

  1. Stek karbonadedeigen i en varm panne (uten smør eller olje). Hakk deigen opp i litt større biter og la den få en god stekeskorpe før du vender på den. Sett karbonadedeigen til side når den er ferdig stekt.
  2. Skjær gulrot og løk opp i små terninger og gjør klar hvitløken. Ha 1 SS olje i en gryte, la den bli varm og fres gulrot, løk og presset hvitløk noen minutter.
  3. Bland inn tomatpure, Worcestershire saus, rødvinseddik, sukrin gold + litt krydder, og la det surre videre et par minutter til.
  4. Ha hermetiske tomater i en blender og kjør til en klumpfri tomatsaus. Ha tomatsausen i gryten, tilsett også kjøttet.
  5. La det småkoke på svak varme i ca. 20 minutter. Smak til med salt og pepper og server Sloppy Joe i hamburgerbrød.

SONY DSC

Author: Christi Tingbø

Jeg heter Christi og bor i Egersund sammen med min samboer og våre to barn. Etter en livsstils endring har jeg brukt mye tid på å utforske og eksperimentere med ulike råvarer og oppskrifter. Jeg liker god mat, jeg liker å lage mat, og jeg elske å lage en sunn og god matopplevelse. Her kan du finne oppskrifter som er sunne, gode og kan spises med god samvittighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *