Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/e/6/sunnmatlyst.no/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Spagetti bolognese

En populær klassisk italiensk rett som finnes i mange ulike varianter. Her er oppskrift på en sunn, kalorifattig og kjempegod bolognesesaus. Jeg har byttet ut spagettien med strimler av gulrøtter og squash, veldig godt og et sunnere alternativ til pastaen. Bolognesesausen inneholder 53 kcal pr. 100 g.

 

Ingredienser

  • 400 g Karbonadedeig
  • 100 g (1) Rødløk
  • 200 g Gulrøtter
  • 2 – 3 fedd Hvitløk
  • 60 g (2 SS) Tomatpuré
  • 1 Kjøttbuljong
  • 1 dl Vann
  • 2 bokser Grovhakkede tomater
  • 1 SS Sukrin
  • Krydder: timian, oregano, basilikum, salt og pepper

Spagetti

  • En kan bruke alle typer og varianter av pasta, men vil du ha en sunnere og næringsrik rett kan du bytte ut pastaen med strimler av gulrøtter og/eller squash. Dette er kjempegodt og absolutt til å anbefale.

Fremgangsmåte

  1. Start med å skjære gulrøtter og rødløk i små terninger.
  2. Varm opp ei gryte og stek karbonadedeigen i små biter. Tilsett gulrøtter, rødløk og presset hvitløk, la det surre i 2 – 3 minutter.
  3. Tilsett tomatpuré, bland det godt inn og la det surre et par minutter til.
  4. Skubb alt til en side og hell 1 dl vann på den «ledige plassen» i gryten. Løs opp buljongen i vannet og bland det sammen med resten etterpå.
  5. Ha i hakkede tomater, sukrin og krydder. La det få et oppkok. Skru ned varmen og la det stå og putre under lokk. Jo lengre den får putre desto bedre blir den. 1 – 1 ½ time er ideelt, men la den koke så lenge du har tid. Får den putre over lengre tid kan den nok også trenge litt mer væske. Smak til med krydder.
  6. Spagetti av gulrøtter og squash: Veldig godt og enkelt å tilberede. Lag strimler av grønnsakene. Gulrøttene skal småkoke i ca. 5 minutter, men squashen er best hvis den vendes litt i sausen (den blir veldig slapp og smaksløs hvis den koker i vann).

Author: Christi Tingbø

Jeg heter Christi og bor i Egersund sammen med min samboer og våre to barn. Etter en livsstils endring har jeg brukt mye tid på å utforske og eksperimentere med ulike råvarer og oppskrifter. Jeg liker god mat, jeg liker å lage mat, og jeg elske å lage en sunn og god matopplevelse. Her kan du finne oppskrifter som er sunne, gode og kan spises med god samvittighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *