Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/e/6/sunnmatlyst.no/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Spicy kylling og grønnsaks wok

Marinert kylling: 113 kcal pr. 100 g
Grønnsaks wok: 31 kcal pr. 100 g

 

Marinade til kyllingen:

  • 2 fedd Hvitløk
  • 1 ½ ts Sambal Oelk (chilipasta)
  • 3 SS Kikkoman soyasaus
  • ½ Sitron (saft)
  • Krydder: salt, pepper, paprikakrydder
  • 400 g kyllingfilet

 

  • Bland alle ingrediensene og vend inn kyllingen (skåret i strimler). La kyllingen stå og trekke i marinaden ca. 30 min (lenger hvis en har tid).

 

 

Grønnsaks wok

  • 260 g Paprika (rød, grønn og gul)
  • 30 g Vårløk
  • 1 boks Vannkastanjer
  • ½ boks Mini mais
  • 120 g Løk
  • 130 g Gulrøtter
  • 1 fedd Hvitløk (finhakket eller presset)
  • 50 g Spinat
  • 5 g Brelett smør
  • ½ Hønsebuljong
  • ¼ dl Vann

 

  1. Kutt opp grønnsakene i ønsket form og størrelse.
  2. Stek kyllingen i marinaden til den er fin og hvit inni. Ta kyllingen ut av woken og gå videre til grønnsakene.
  3. Smelt smøret sammen i marinaden som er igjen fra kyllingen og tilsett buljong og vann.
  4. Begynn med å steke løk og hvitløk.
  5. Når løken er bløt, tilsett paprika, vårløk, vannkastanjer og mini mais.
  6. Ha i den stekte kyllingen + gulrøtter og spinat og stek noen minutter.

Author: Christi Tingbø

Jeg heter Christi og bor i Egersund sammen med min samboer og våre to barn. Etter en livsstils endring har jeg brukt mye tid på å utforske og eksperimentere med ulike råvarer og oppskrifter. Jeg liker god mat, jeg liker å lage mat, og jeg elske å lage en sunn og god matopplevelse. Her kan du finne oppskrifter som er sunne, gode og kan spises med god samvittighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *