Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/e/6/sunnmatlyst.no/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Spicy Tomatsuppe med kylling og søtpotetboller

SONY DSC

Tomatsuppe er en av mine favorittsupper og kan lages på mange ulike måter. Her er en sterkere variant (vil si medium sterk), men denne suppen kan fint justeres både opp og ned. Den smakte kjempe godt med disse bollene av kylling og søtpotet, de blir utrolig møre og saftige. Suppen inneholder 24 kcal pr. 100 g og bollene 109 kcal pr. 100 g.

 

Ingredienser suppe

  • 100 g (2 medium) Gulrøtter
  • 150 g (1) Rødløk
  • 2 fedd Hvitløk
  • 5 dl Vann
  • 2 Kjøttbuljong (kan erstattes med kylling eller grønnsaksbuljong)
  • 50 g Ketchup (uten tilsatt sukker)
  • 2 bokser Hakkede tomater
  • 8 – 10 blader Basilikum
  • 2 dl E-lettmelk
  • 50 g Jalapeno (ønsker du mildere/sterkere justerer du på mengden)
  • 100 g Mais
  • Salt og pepper

 

Ingredienser Kylling og søtpotetboller

  • 300 g Søtpotet (ca. 1 medium)
  • 1 Egg
  • 400 g Kjøttdeig av kalkun/kylling
  • Krydder: salt, pepper, hvitløkspulver, løkpulver, oregano, chilikrydder paprikakrydder

 

SONY DSC

 

Fremgangsmåte

  1. Skrell og skjær søtpotetene i små terninger, kok dem møre.
  2. Hell 2 dl vann i en stor gryte og bland ut kjøttkraften.
  3. Hakk løken og gulrøttene i mindre biter, press hvitløken og ha i gryten når kraften koker. La det surre noen minutter.
  4. Ha i ketchup og la det surre videre i et par minutter.
  5. Tilsett hakkede tomater og basilikum, la suppen koke i 10 – 15 minutter.
  6. Bruk en stavmikser å kjør den til en tykk og klumpfri «saus».
  7. Tilsett resten av vannet og melken og la det få et oppkok. Lag kjøttfarsen mens det småkoker.
  8. Mos søtpotetene til stappe. Bland sammen egg, kjøttdeig, søtpotetstappe og krydder.
  9. Jeg brukte en liten teskje til å forme bollene, ønsker du større boller bruker du større skje. Suppen skal småkoke når bollene skal i. Deigen er litt løs så de må legges forsiktig oppi suppen. Ha et glass med vann, dypp skjeen i vannet, ta en skje med farse og form til boller, legg og fordel dem i gryta.
  10. La suppen småkoke i 10 minutter. Hakk jalapeno i små biter og tilsett suppen. Kok videre i ca. 10 minutter. Tilsett maisen og smak til med salt, pepper og eventuelt annet krydder.

SONY DSC

Author: Christi Tingbø

Jeg heter Christi og bor i Egersund sammen med min samboer og våre to barn. Etter en livsstils endring har jeg brukt mye tid på å utforske og eksperimentere med ulike råvarer og oppskrifter. Jeg liker god mat, jeg liker å lage mat, og jeg elske å lage en sunn og god matopplevelse. Her kan du finne oppskrifter som er sunne, gode og kan spises med god samvittighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *