Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/e/6/sunnmatlyst.no/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Spinat og potetkarri med kylling

Denne spinatgryten er fylt med gode indiske krydder. Den er mettende og god, og inneholder bare 67 kcal pr. 100 g.

 

Ingredienser

  •  100 g frisk spinat
  •  300 g poteter
  •  100 g (ca. ½) rødløk
  • 2 fedd hvitløk, hakket/presset
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts karri
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts koriander
  • ½ ts chilikrydder
  • 3 dl vann
  • 1 ts salt
  • 100 g (ca. 1) Paprika
  • 1 dl Kokosmelk (lett)
  • 30 g Brelett smør
  • 400 g Kylling

 

 

Fremgangsmåte

  1. Skrell potetene og skjær dem opp i store biter. Kok dem møre i en gryte.
  2. Skjær løken og paprikaen i små biter/strimler.
  3. I en stor gryte, varm smøret på middels varme og stek løken.
  4. Når løken er myk, tilsett hakket/presset hvitløk og kok i et minutt.
  5. Tilsett gurkemeie, spisskummen, karri, koriander og chilikrydder.
  6. Ha i 3 dl av vannet og kok opp.
  7. Legg i kyllingen skåret i biter og la den småkoke en stund.
  8. Når kyllingen er gjennomkokt, tilsett spinat blader og bland dem inn.
  9. Tilsett paprika og kokosmelk
  10. Smak til med salt og pepper.
  11. Ha i ferdig kokte poteter og bland sammen.
  12. Server i en skål, gjerne med brød til.

Author: Christi Tingbø

Jeg heter Christi og bor i Egersund sammen med min samboer og våre to barn. Etter en livsstils endring har jeg brukt mye tid på å utforske og eksperimentere med ulike råvarer og oppskrifter. Jeg liker god mat, jeg liker å lage mat, og jeg elske å lage en sunn og god matopplevelse. Her kan du finne oppskrifter som er sunne, gode og kan spises med god samvittighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *