Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/e/6/sunnmatlyst.no/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Squashform med kjøttsaus og spinatstuing

SONY DSC

Dette er en sunn, næringsrik og meget smakfull rett. Jeg kan ikke si at jeg har kresne unger, men squash og spinat er ingen favoritt hos dem. Denne retten der imot ble absolutt en vinner hos ungene, og smitt og smule ble spist opp. Det er nok flere som har prøvd å lage lasagne ut av squash og dette minner nok om det. Jeg liker bedre tittelen squashform da grønnsaken (i mine øyner) ikke klarer å erstatte lasagneplatene. Denne smakfulle retten inneholder 64 kcal pr. 100 g.

 

Ingredienser kjøttsaus

  • 150 g Gulrøtter
  • 80 g (½) Rødløk
  • 2 fedd Hvitløk
  • 2 Kjøttbuljong
  • 2 dl Vann
  • 50 g Tomatpuré
  • 2 bokser Hakkede tomater
  • 400 g Karbonadedeig
  • 1 boks Mais
  • Krydder: Løkpulver, hvitløkspulver, paprikapulver, oregano, basilikum, spisskummen, salt og pepper

 

Ingredienser spinatstuing

  • 20 g (1 ½ ts) Brelett smør
  • 200 g (1 pose vasket og renset) Spinatblader
  • 2 dl E-lettmelk
  • 20 g (2 ts) Maizena
  • 70 g Mager skinkeost på tube
  • Krydder: Muskat, salt og pepper

Annet

  • 300 g (1) Squash
  • 150 g Lett-ost

 

SONY DSC

 

Fremgangsmåte kjøttsaus

  1. Hell 2 dl vann i en gryte og la det få et oppkok, skru ned varmen på middels og bland inn kjøttbuljongen. Skjær løken og hvitløken (kan også presses) i små terninger og ha i gryten. La det småkoke i noen minutter. Ha i tomatpuré og la det småkoke videre en stund til.
  2. Skrell og skjær gulrøttene i små terninger og ha dem i gryten. Hell i hakkede tomater og la det stå og småkoke i 10 – 15 minutter (eller til gulrøttene er møre).
  3. Stek karbonadedeigen, krydre med ønsket krydder og sett til side.
  4. Bruk en stavmikser til å kjøre sausen glatt og klumpfri (den skal bli tykk). Ha i karbonadedeigen og maisen. Smak til med krydder og la den stå på svak varme til den skal brukes senere.

 

SONY DSC

 

Fremgangsmåte spinatstuing

  1. Rens spinaten for lange stilker og «slappe» blad.
  2. Smelt smøret i en gryte på middels varme. Ha i en neve spinat om gangen og la den falle litt sammen. Fortsett med å tilsette spinat mens du rører i gryten. Når hele spinaten har blitt til en tykk, myk masse, tar du den ut og legger på et skjærebrett (vesken og smøret blir igjen i gryten). Hakk spinaten opp og legg den tilbake i gryta igjen.
  3. Tilsett 1 dl melk og la det få et oppkok.
  4. Ha 1 dl melk og Maizena i en shaker og rist til melken er klumpfri. Hell i gryta og la det får et oppkok. Tilsett skinkeosten.
  5. Skru ned varmen og la det stå og småkoke i ca. 10 minutter med jevnlig omrøring. Smak til med muskat, salt og pepper.

 

Fremgangsmåte squashform

  1. Sett ovnen på 225 grader.
  2. Bruk en ostehøvel til å lage tynne skiver eller remser av squashen.
  3. Legg et lag med kjøttsaus i bunnen av en ildfast form (min form var medium størrelse). Legg over squash skiver/strimler så det dekker kjøttsausen. Ha et nytt lag med kjøttsaus, et lag med spinatstuing og et lag med squash. Gjenta samme rekkefølge en gang til. Avslutt med et lag med kjøttsaus og strø over osten.
  4. Sett inn i midterste rille i ca. 15 minutter. La den stå i 5 – 10 minutter før den «sprettes».

SONY DSC

Author: Christi Tingbø

Jeg heter Christi og bor i Egersund sammen med min samboer og våre to barn. Etter en livsstils endring har jeg brukt mye tid på å utforske og eksperimentere med ulike råvarer og oppskrifter. Jeg liker god mat, jeg liker å lage mat, og jeg elske å lage en sunn og god matopplevelse. Her kan du finne oppskrifter som er sunne, gode og kan spises med god samvittighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *