Squashnudler med scampi og soyasaus
Squash er en grønnsak som kan brukes til så mangt. Den er mild på smaken og inneholder viktige næringsstoffer. Her har jeg erstattet nudlene med squash, det er faktisk kjempegodt. Sammen med scampi og soyasaus blir det et sunt og næringsrikt måltid.
Kaloriinnhold pr. 100 g:
Soyasaus med grønnsaker: 26 kcal pr. 100 g
Squash: 20 kcal pr. 100 g
Scampi: 100 kcal pr. 100 g
Ingredienser
- 200 g (2 store) Gulrøtter
- 100g (1 liten) Rødløk
- 100 g Paprika
- 2 fedd Hvitløk
- 4 ½ dl Vann
- 1 Buljong (høns, grønnsak, fisk)
- 4 – 5 SS Sitronsaft
- 30 g (3 – 4 SS) Kikkoman
- 10 g (1 SS) Fish sauce
- 20 g (1 SS) Hvetemel
- 1 pose, ca. 30 stk. Scampi (335 g rå, u/skrell)
- 1 – 2 Squash (alt etter hvor mange som skal spise)
Marinade Scampi
- 4 – 5 SS Sitronsaft
- 1 fedd Hvitløk
- Krydder: salt, pepper, paprika og chilikrydder
Fremgangsmåte
- Skrell og rens scampien (bruke du frossen må den tines først). Bland alle ingrediensene til marinaden og ha den i en plastpose. Legg scampien i posen og smør marinaden godt inn. Legg den i kjøleskapet til den skal brukes.
- Skrell og hakk opp grønnsakene i ønsket form og størrelse. Varm opp en wokpanne (eller en stor stekepanne).
- Ha i 1 dl vann, la det få et oppkok og bland inn buljongen. Legg i gulrøttene og rødløken, la det stå og småkoke noen minutter.
- I en liten skål blander du sammen sitron, kikkoman, fish sauce og presset hvitløk, tilsett så i wokpannen. Ha i 3 dl vann, bland alt godt sammen og la det småkoke videre i 10 – 15 minutter.
- Lag nudler av squashen. Den kan skjæres i tynne strimler eller man kan bruke en spirelli spagetti slicer (jeg kjøpte min på kitch’n).
- Legg scampien forsiktig på toppen av sausen, bruk gjerne en pølseklype. La scampiene dampe i 1 – 2 minutter, snu dem og damp videre i ca. 1 minutt. Ta dem ut og legg dem på et fat.
- Rist sammen 1 SS hvetemel og ½ dl vann i en shaker. Hell det i wokpannen og bland godt. Sausen vil nå tykne. Ha i paprika og la det småkoke i ca. 5 minutter, smak til med krydder.
- Sett wokpannen på benken og bland squashnudlene inn i sausen. Hvis det får står og koke vil nudlene bli slappe og slippe fra seg mye veske. På denne måten vil nudlene fortsatt være litt sprø, men krølle seg sammen som nudler.
- Ha i scampi, klar til servering.