Svensk pølserett

Hvorfor dette navnet aner jeg ikke, for dette er en dansk tradisjons rett. Det var min samboer som hadde et sterkt ønske om denne retten, da han mimret om alle de gode rettene de har i Danmark og som han har vokset opp med. Svensk pølserett er veldig godt og med små endringer blir den også sunnere. Dette er retten for store og små, en enkel hverdagsrett som er lett å lage.

Retten inneholder 77 kcal pr. 100 g og oppskriften er nok til 3 – 4 personer.

 

Ingredienser

  • 800 g Poteter
  • 150 g (1) Rødløk
  • 1 ½ dl Vann
  • 1 Kjøttbuljong
  • 60 g Tomatpuré
  • 150 g Ketchup (u/tilsatt sukker)
  • 600 g Go`& Mager grillpølser
  • 3 dl E-lettmelk
  • Salt og pepper

 

 

Fremgangsmåte

  1. Skrell og skjær potetene i middels store terninger. Kok dem i en egen gryte ca. 15 minutter.
  2. Ha 1 ½ dl vann i en ny gryte og la det få et oppkok. Bland inn buljongen, skjær løken i små terninger og ha i gryten. La det surre i et par minutter.
  3. Bland inn tomatpuré og ketchup. La det småkoke i 5 – 10 minutter.
  4. Skjær opp pølsene i skiver.
  5. Hell melken i sausen og la det få et oppkok. Ha i pølsene og de kokte potetene. La det småkoke i ca. 10 minutter. Rør i gryten innimellom.
  6. Etter hvert vil noen av potetene blandes inn i sausen og gjøre den god og tykk.
  7. Server gjerne med litt purreløk over.

Author: Christi Tingbø

Jeg heter Christi og bor i Egersund sammen med min samboer og våre to barn. Etter en livsstils endring har jeg brukt mye tid på å utforske og eksperimentere med ulike råvarer og oppskrifter. Jeg liker god mat, jeg liker å lage mat, og jeg elske å lage en sunn og god matopplevelse. Her kan du finne oppskrifter som er sunne, gode og kan spises med god samvittighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *