Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/e/6/sunnmatlyst.no/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Taco pai

En kjempegod og mektig pai som kan fylles med all slags fyll. Dette ble en taco pai og ble godt tatt imot av stor og små her i huset. Denne passer meget bra til helge kosen, og en kan da kose seg med veldig god samvittighet. Paien er sunn og inneholder bare 116 kcal pr. 100 g.

 

Ingredienser pai-bunn

  • 100 g Gulrøtter
  • 200 g Sammalt hvetemel, fint
  • 100 g Fibra mel
  • 1 ss Sukrin
  • 1 ts Salt
  • 1 pk Tørrgjær
  • 1,5 dl Vann

 

 

Ingredienser fyll

  • 400 g Karbonadedeig
  • 115 g (1) Løk
  • 65 g (1 stor) Sjampinjong
  • Krydder: spisskummen, paprikakrydder, hvitløkspulver, løkpulver, oregano salt og pepper
  • 1 boks Hakkede tomater
  • 1 boks Tex mex Kidneybønner i chilisaus
  • 1 boks mais
  • 50 – 100 g Jalapeno (valgfritt)
  • 150 g Lett ost

 

 

Fremgangsmåte

 

  1. Skrell og riv gulrøttene og legg dem i en bolle.
  2. Tilsett sammalt hvetemel, fibra og salt. Bland alt sammen.
  3. Bland tørrgjær og sukrin i lunket vann og kna det godt, eller elt det i en kjøkkenmaskin med resten av ingrediensene til en fast deig.
  4. For hev deigen på et lunt sted i 30 minutter.
  5. Mens deigen hever lager du fyllet. I en stor gryte steker du karbonadedeigen (u/olje eller smør). Hakk løken og sjampinjongen og la det frese med kjøttet noen minutter.
  6. Krydre kjøttblandingen med ønsket krydder, jeg brukte en del spisskummen, paprikakrydder, hvitløkspulver, løkpulver og oregano.
  7. Ha i hakkede tomater og kidneybønner og la det stå og småkoke på svak varme. Smak til med salt og pepper.
  8. Tilsett mais og jalapeno mot slutten av koketiden.
  9. Sett ovnen på 225 grader.
  10. Legg deigen på benken og bruk hendene til å trykke ut i starten (bruk litt sammalt hvetemel hvis deigen er klissete).
  11. Fortsett med å kjevle bunnen til en rund form.
  12. Dekk bunnen til en rund form med bakepapir (eller formfett). Hvis du skal bruke paiform er det mer en nok deig og fyll til 2 stk. Jeg brukte kakeform og fikk derfor en høy pai.
  13. Prikk hele bunnen med en gaffel og forstek midt i ovnen i 12 – 15 minutter.
  14. Hell fyllet i paien og dekk den med ost. Sett den inn i ovnen igjen i 10 – 15 minutter.
  15. La den hvile noen minutter før du tar den ut av formen og begynner å skjære i den (har du paiform kan den bare bli i formen). Server med en god salat til.

Author: Christi Tingbø

Jeg heter Christi og bor i Egersund sammen med min samboer og våre to barn. Etter en livsstils endring har jeg brukt mye tid på å utforske og eksperimentere med ulike råvarer og oppskrifter. Jeg liker god mat, jeg liker å lage mat, og jeg elske å lage en sunn og god matopplevelse. Her kan du finne oppskrifter som er sunne, gode og kan spises med god samvittighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *