Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/e/6/sunnmatlyst.no/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Tacosuppe

Dette må være en av mine favoritter. Den smakte 10 ganger bedre en ferdigpose. Uten topping (taco chips, rømme og ost) inneholder denne suppen bare 61 kcal pr. 100 g.

 

 

 

Ingredienser

  • 400 g Kalkun og kylling kjøttdeig
  • 60 g Rødløk
  • 2 fedd Hvitløk
  • 1 Kjøttkraft
  • 2 dl Vann
  • 50 g Tomatpuré
  • 100 g Paprika
  • 1 boks Mais
  • 2 bokser Hakkede tomater
  • 1 boks Kidney bønner i chilisaus (tex mex)
  • Krydder: spisskummen, hvitløkspulver, løkpulver, oregano, paprikakrydder, chilikrydder, salt og pepper

 

 

Fremgangsmåte

  1. Gjør klar grønnsakene. Hakk paprika og rødløk i tegninger.
  2. Stek kjøttdeigen uten smør eller olje i en gryte. Det vil komme nok veske fra kjøttet.
  3. Tilsett presset hvitløk og rødløk og stek videre et par minutter.
  4. Skubb blandingen litt til side i gryten og gjør plass til buljongen.
  5. Hell i 1 dl av vannet og løs opp buljongen. Bland sammen med resten.
  6. Bland inn tomatpuré.
  7. Smak til med krydder og kok videre i et par minutter. Det skal en god del spisskunnen til for å få den gode tacosmaken.
  8. Ha i hakkede tomater, kidney bønner, paprika og mais, og la det koke i 10 – 15 minutter.

 

  • Tilbered i skåler med ønsket topping. Jeg har brukt litt tacochips, e-lett rømme, revet ost og jalapeno. Så smaker det utrolig godt med hvitløksbrød ved siden av.

Author: Christi Tingbø

Jeg heter Christi og bor i Egersund sammen med min samboer og våre to barn. Etter en livsstils endring har jeg brukt mye tid på å utforske og eksperimentere med ulike råvarer og oppskrifter. Jeg liker god mat, jeg liker å lage mat, og jeg elske å lage en sunn og god matopplevelse. Her kan du finne oppskrifter som er sunne, gode og kan spises med god samvittighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *