Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/e/6/sunnmatlyst.no/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Torsk og grønnsaksform

Dette er en næringsrik og god fiskerett for både store og små. Her legges fisk, grønnsaker og poteter i en form og dekkes med hvit mager saus. En kan fint bruke andre typer fisk eller grønnsaker, prosessen er den samme. Denne retten inneholder 73 kcal pr. 100 g og gir 3 – 4 porsjoner.  

♥ NB! Når jeg lager hvit saus bruker jeg alltid Brelett smør, av den enkle grunn at kaloriinnholdet er langt mindre enn andre typer smør. Den er vanskeligere å jobbe med, så prosessen på sausen blir litt annerledes. Men smaken blir den samme.

Ingredienser

 • 460 g (5 – 6) Poteter
 • 300 g (3 – 4) Gulrøtter
 • 150 g (1/2 – 1) Brokkoli
 • 400 g (3 – 4) Torskefilet (renskåret)

Saus

 • 50 g Brelett smør
 • 30 g Hvetemel
 • 5 dl E-lettmelk
 • 1 Fiskebuljong
 • Salt, papper, muskat

Topping (kan sløyfes, men smaker kjempe godt)

 • Spekeskinke eller bacon (anbefaler strynskinke eller magert bacon)

Fremgangsmåte

 1. Sett stekeovnen på 180 grader.
 2. Skrell og skjær potetene og gulrøttene i middels store terninger. Legg dem i en gryte og dekk dem med vann. Kok opp og la det småkoke i ca. 5 minutter. Skjær opp brokkolien i små buketter og ha dem i gryten de siste 2 minuttene av koketiden. Hell ut vannet med det samme.
 3. Spray en ildfast form med litt formfett. Fordel grønnsakene i formen og sett til side.
 4. Saus: Smelt smøret på middels varme i en gryte. Visp ut ca. halvdelen av melet raskt og tilsett ca. 2 dl melk. Visp godt hele tiden for det kan fort klumpe seg. Tilsett resten av melet litt etter litt mens du visper og ha i resten av melken. Skru opp varmen så det kan få et oppkok og skru deretter ned varmen igjen. Knust fiskebuljongen og bland inn i sausen, smak til med salt, papper og muskat. La sausen småkoke i rundt 5 minutter, husk å røre innimellom.
 5. Skjær opp torsken i mellomstore terninger og fordel dem i formen. Krydre med litt salt og pepper. Hell over sausen og bland forsiktig sammen. Sett formen i midterste rille i 15 minutter.
 6. Stek spekeskinke eller bacon i en tørr stekepanne. Stek dem på begge sider og legg dem på et tørkepapir. Skjær dem opp i små biter og strø over retten når den er serveringsklar.

Author: Christi Tingbø

Jeg heter Christi og bor i Egersund sammen med min samboer og våre to barn. Etter en livsstils endring har jeg brukt mye tid på å utforske og eksperimentere med ulike råvarer og oppskrifter. Jeg liker god mat, jeg liker å lage mat, og jeg elske å lage en sunn og god matopplevelse. Her kan du finne oppskrifter som er sunne, gode og kan spises med god samvittighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *