Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/e/6/sunnmatlyst.no/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Vegetarlasagne

SONY DSC

Bønner inneholder mye proteiner og kostfiber, og kan fint erstatte kjøtt/fisk/kylling i middagsrettene. Det er smakfullt, anvendelig og gir en god metthetsfølelse. I denne lasagnen er kjøttet byttet ut med kidneybønner og lasagneplatene med speltlomper. Retten inneholder 92 kcal pr. 100 g.

 

Ingredienser

  • 125 g (2 medium) Gulrøtter
  • 115 g (1 liten) Rødløk
  • 2 Fedd Hvitløk
  • 1 Kjøttbuljong (eller grønnsaksbuljong)
  • 2 dl Vann
  • Krydder: paprikakrydder, oregano, basilikum, salt og pepper
  • 1 boks Hakkede tomater
  • 50 g Ketchup u/ tilsatt sukker
  • 1 boks Røde kidneybønner
  • 1 boks Kidneybønner i chilisaus
  • 1 boks Mais
  • 6 stk. Speltlomper
  • 150 g Revet lett ost

 

SONY DSC

 

Fremgangsmåte

  1. Skrell og kutt gulrøtter, rødløk og hvitløk i mindre biter.
  2. Ha vannet i en gryte, la det få et oppkok og bland inn buljongen (100 % vegetarrett = grønnsaksbuljong).
  3. Ha i gulrøtter, løk, hvitløk og la det småkoke i ca. 10 minutter.
  4. Ha i ønsket krydder og hakkede tomater, la det småkoke videre i 5 – 10 minutter.
  5. Bruk en stavmikser og mos til en klumpfri puré (en kan også la det være som det er).
  6. Sil og vask de røde kidneybønnene og ha dem i gryten. Tilsett også Kidneybønner i chilisaus og mais. La det småkoke i noen minutter.
  7. Legg lagvis bønnegryte og speltlomper i en (medium) ildfast form. Begynn med bønnegryte, legg 2 speltlomper over og fortsett med bønnegryten igjen (4 lag bønnegryte, 3 lag speltlomper). Avslutt med osten.
  8. Sett formen inn i midterste rille i ovnen, på 220 grader i ca. 15 minutter.

 

SONY DSC

Author: Christi Tingbø

Jeg heter Christi og bor i Egersund sammen med min samboer og våre to barn. Etter en livsstils endring har jeg brukt mye tid på å utforske og eksperimentere med ulike råvarer og oppskrifter. Jeg liker god mat, jeg liker å lage mat, og jeg elske å lage en sunn og god matopplevelse. Her kan du finne oppskrifter som er sunne, gode og kan spises med god samvittighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *